PILION

Het schiereiland wordt omringd door de Egeïsche Zee in het oosten en de Pagasitische Golf in het westen. Van noord naar zuid heeft het gebied een lengte van ongeveer 72 kilometer en op z'n breedst is het 25 kilometer.

Pilion heeft zijn naam te danken aan de hoogste berg van het gebied: `de Pilio` die 1681 meter is. In de wintermaanden ligt er sneeuw op de bergen en gedurende het hele jaar stromen er watervallen.

Pilion heeft een paradijselijke natuur. Aan de oostkant wild en soms moeilijk toegankelijk, met haast ondoordringbare vegetatie tot aan de Egeïsche Zee; aan de westkant kalm en vredig, met pittoreske dorpjes en de rustige stranden van de Pagasitische Golf.

Vanuit Pilion is een bezoek aan de kloosters van Meteora zeer de moeite waard. De kloosters zijn in de 11e of 12e eeuw bovenop de rotsen gebouwd op een hoogte van maar liefst 300 meter om de bewoners te beschermen tegen de overheersers. Gezien de afstand (124km) en de bezienswaardigheden kost het u een dag van uw vakantie maar u zult er zeker geen spijt van hebben.

Chorto (toon kaart)

Op 200 meter van het appartement ligt het dichtstbijzijnde dorpje Chorto; een schilderachtig kustplaatsje met aan de kleine haven een paar traditionele tavernes. Voor de kleine boodschappen is er een winkeltje met o.a. vers brood. De tegen elkaar aanleunende visserwoninkjes geven dit charmante dorp een authentieke uitstraling. Doordat het aan de min of meer ingesloten Pagasitische Golf ligt is de zee hier, anders dan aan de Egeïsche kust, overwegend rustig. Zoals bij ieder dorp aan de Golf bevinden zich hier een aantal baaien met strandjes. Op 4 km afstand ligt het plaatsje Argalasti voor levensmiddelen, pinnen, gezondheidscentrum, apotheek en op zaterdag de locale markt.

Klooster Meteora Klooster Meteora Klooster Meteora Klooster Meteora Klooster Meteora Klooster Meteora plattegrond Pilion Pikilia Pilion Griekenland locatie Pilion Griekenlandlocatie Pilion Griekenland locatie Pilion Griekenland locatie Pilion Griekenland locatie Pilion Griekenland locatie Pilion Griekenland locatie